Pyszny przepis na świetną przekąskę do pracy, idealną na diecie !
Składniki:
Przygotowanie:
1) Strączki mocz parę godzin, zmieniając wodę (2-3 razy). Następnie gotuj ok. 30 minut
2) Obierz warzywa i pokrój na niewielkie kawałki. Po 30 minutach gotowanie wrzuć je do garnka ze strączkami i dalej gotuj ok. 20 minut. Po ugotowaniu odcedź. Dodaj jaja i zmiksuj blenderem ręcznym do w miarę gładkiej konsystencji.
3) Dynię obierz, pokrój na średnie kawałki i utrzyj na tarce do większej miski, w której zmieszasz wszystkie składniki. Dodaj przyprawy i zmiażdżone ząbki czosnku.
4) Gotową wymieszaną masę rozłóż na keksówki lub standardową formę do ciasta. Piecz ok. 60 minut w 170-180 stopniach (najlepiej pierwsze 30 minut na termoobiegu, potem grzanie góra dół).
5) Delektuj się i SMACZNEGO !
Porcja 150g:
Wartość kaloryczna ok.:
260 kcal
19,4 g białka
23 g węglowodanów
12,9 g tłuszczu