fbpx
INSPIRACJE / Przepisy / 18 kwietnia 2019

SZYBKI POSIŁEK TYPU „buddha bowl”

Poszukujesz inspiracji na szybki i prosty posiłek

Wersja wegetariańska = sycąca i pożywna 🙂

Ciecierzyca ze szpinakiem, rukolą, gorgonzolą oraz makaronem

 

Ciecierzyca ze szpinakiem, rukolą, gorgonzolą oraz makaronem

Składniki 1 porcja oraz przygotowanie:

  • Ciecierzyca ugotowana 120 g (gotujemy lub używamy ze słoika)
  • Szpinak mrożony (dusimy z łyżeczką oleju kokosowego z pieczarkami i cebulą na patelni; następnie dodajemy 30 g sera gorgonzola; chwilę dusimy)
  • Makaron orkiszowy ugotowany 100 g
  • Rukola i szczypiorek- pokroić i udekorować talerz bo bokach
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • Przyprawy: sól, pieprz oraz inne ulubione, np. ostra chili do szpinaku

Kalorie: 440 kcal

Białko: 23 g [ok. 17 g roślinne; 6,5 g zwierzęce]

Tłuszcz: 19 g

Węglowodany: 50 g [w tym ok. 8 g błonnik]

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Józefitów 19a/5,
30-045 Kraków

534 879 003 | kontakt@poradniaavocado.pl