Poszukujesz inspiracji na szybki i prosty posiłek
Wersja wegetariańska = sycąca i pożywna 🙂
Ciecierzyca ze szpinakiem, rukolą, gorgonzolą oraz makaronem
Ciecierzyca ze szpinakiem, rukolą, gorgonzolą oraz makaronem
Składniki 1 porcja oraz przygotowanie:
- Ciecierzyca ugotowana 120 g (gotujemy lub używamy ze słoika)
- Szpinak mrożony (dusimy z łyżeczką oleju kokosowego z pieczarkami i cebulą na patelni; następnie dodajemy 30 g sera gorgonzola; chwilę dusimy)
- Makaron orkiszowy ugotowany 100 g
- Rukola i szczypiorek- pokroić i udekorować talerz bo bokach
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
- Przyprawy: sól, pieprz oraz inne ulubione, np. ostra chili do szpinaku
Kalorie: 440 kcal
Białko: 23 g [ok. 17 g roślinne; 6,5 g zwierzęce]
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 50 g [w tym ok. 8 g błonnik]