fbpx
INSPIRACJE / Przepisy / 18 kwietnia 2019

Sos grzybowy

AVOCADO
Delfina Targońska

Grzyby maja moc wartości odżywczych, bogactwo błonnika, minerałów i witamin🦔

SOS z 4 rodzajów grzybów

Składniki oraz przygotowanie:

  • 4 rodzaje grzybów: u mnie podgrzybki, opieńki, prawdziwki, borowiki – tyle ile zbierzesz 😉
    grzyby należy umyć i pokroić na drobne części
    następnie należy obgotować je we wrzątku do ich zmniejszenia, odcedzić
  • 3 duże cebule – umyć i pokroić
  • 3 łyżki masła klarowanego do podsmażenia cebuli
    Na dużej patelni usmażyć cebulę, dodać grzyby, dusić ok. 5-10 minut
  • 1 duża śmietana 12% – dodać do sosu
    (aby się nie zważyła, najpierw nałożyć do kubka trochę sosu zmieszać ze śmietaną i potem dodać do sosu)
  • natka pietruszki – umyć i pokroić- dodać do gotowego sosu
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Józefitów 19a/5,
30-045 Kraków

534 879 003 | kontakt@poradniaavocado.pl