fbpx
INSPIRACJE / Przepisy / 18 kwietnia 2019

Fit majonez

AVOCADO
Delfina Targońska

Bez cholesterolu, pełny błonnika i białka roślinnego
Idealny jako zamiennik tradycyjnego majonezu – dodaj do jarzynowej i sam sprawdź 😉

 

SKŁADNIKI:

    • 1 puszka białej fasoli
    • 2 łyżeczki musztardy łagodnej
    • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • Sól, pieprz, czosnek granulowany

      Przygotowanie:

    • Fasolę w zalewie lekko podgrzać, odsączyć (zachowując trochę wody, gdyby majonez był zbyt gęsty). Przełożyć  do wysokiego naczynia, dodać sok z cytryny, musztardę, przyprawy i całość zmiksować. Kiedy majonez będzie już miał gładką konsystencję dolewać powoli olej i miksować dalej. Ostudzoną masę przelać do słoika.

 

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Józefitów 19a/5,
30-045 Kraków

534 879 003 | kontakt@poradniaavocado.pl